Art-Baits Sniper

Pike candy? The Sniper!

 • art-baits sniper

Dit voorjaar hebben we met enkele pro-staffers nog eens de koppen bij mekaar gestoken om nog eens een interessant snoek aasje te maken. Voor de kleinere fishkix shads was de evolutie maar verder gegaan… tijd om ook nog eens aan vriend snoek te denken.
Enkele ideeën werden verzameld, en Kris van Art-Baits wertke dit alles uit en gaf er een touch aan die het geheel enkel maar verbeterde. De Sniper was geboren. Op het eerste zicht een shad in de rij maar deze heeft toch wel enkele specifieke eigenschappen die hem doen onderscheiden, en dit bleek ook de eerste weken van het seizoen. Beide uitvoeringen; met sikkel- en schoepstaart leverde intussen al de nodige mooie vissen op.

 • Sniper van Art-Baits
 • Art-Baits snoek kunstaas
 • Snoek kunstaas Art-Baits
 • Vissen met de Art-Baits sniper

Voornamelijk met de sikkelstaart ging ik aan de slag. Deze heeft door de brede vorm van de staart een zeer speciale actie die doorgaat tot in het lijf. Bijkomend flankt deze shad mooi wat altijd meegenomen is. En, als je de shad door het water haalt zal je merken dat deze lichtjes achterover hellend door het water gaat. Voor snoekbaarsvissers iets wat not-done is maar het imiteert perfect een wegvluchtende aasvis. Dit zorgt ervoor dat deze shads vol overgave gegrepen worden! Ook de schoepstaart verdiende reeds zijn sporen, deze ligt mooi vast in het water en kan je desgewenst lekker snel vissen (trollen?). Hierbij behoudt hij toch een mooie diepgang. Werpend kan je uitgaan van 1,5 a 2m wat ideaal is.

 • snoek kunstaas art-baits sniper

De shad is voorgelood (20gr) en wordt niet gemonteerd verkocht. Reden hiervan is dat je hem op verschillende manieren kan monteren, net zoals je zelf wenst. In de regel vis ik hem met 2 stingerlijntjes, met daaraan een haak 1/0. Een kort en een lang stingertje worden elk in een flank geprikt, zie foto’s.

 • montage Art-Baits sniper
 • snoek onderlijn
 • snoek montage Art-Baits sniper

Let er hierbij op dat je de haakpunt niet te diep in de shad prikt, en dat de vrije haken niet naar het lichaam van de shad wijzen maar er evenwijdig langslopen. Voor de stingertjes gebruik ik staaldraad, dewelke je telkens 3x door de sleeve haalt, zie foto. Even afwerken met krimpkous, dewelke je aan het voorste oogje iets te nauw maakt. Zodoende moet je even wringen om dit over je oogje van je shad te krijgen en blijft nadien alles netjes op zijn plaats zitten.
Een andere montage, met de haak onderaan gebruik ik over diep water, waar de aanbeten van onder uit te verwachten zijn. In dit geval volstaat 1 haak, maar twijfelaars kunnen er gerust eentje bij zetten, onderaan met een stingertje vanaf het oogje onderaan.

 • Op snoek vissen met de Sniper van Art-Baits
 • Met de sniper van Art-Baits op snoek vissen

Het was wachten tot na de opening voor ik hem echt kon testen, en met een 121cm het eerste uur van de opening was ik meer dan overtuigd van de vangkracht van dit aasje.

 • snoek gevangen aan de Sniper

En… tegelijk ook een beetje trots dat er wat ideeën van mezelf inzaten.

 • Sniper van Art-Baits

Nadien volgden er nog diverse mooie vissen en de eerste Sniper heb ik al zwaar moeten herstellen… dit kan niet anders dan een blijvertje worden!

Wil je me nog iets vragen in verband met dit artikel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.