Frans Oomen

Terug naar Noorwegen 2008

Noorwegen

Vorige week konden jullie lezen over mijn eerste buitenlandse snoek trip naar Noorwegen. Deze week gaan we terug naar 2008 waarin hetzelfde meer nog een keer bevist wordt en trek ik een stuk verder naar het noorden. Maar eerst even terug naar 2007.

Vistrips in de Gesloten Tijd - Deel 1

steinsfjorden

Vistrips in de gesloten tijd - deel 1

Viva La Mexico!

Frans Oomen Tim Teughels

Na de Malediven in 2016 had iedereen de smaak flink te pakken maar omdat een deel van ons clubje weer naar Alaska zou gaan bleven wij met zijn tweeën over. “Zie je het zitten om samen op pad te gaan Tim?” “Tuurlijk maar waar naar toe?” Tim zat er zelf ook al aan te denken om wat te gaan regelen dus dat kwam mooi uit.

Vakantieplannen

Voorbereiding van een visvakantie door Frans Oomen

snoekbaars

Elk jaar vind er weer een ware exodus plaats van roofvissers die naar het buitenland trekken. Vroeger was Ierland bestemming nummer 1, tegenwoordig zie je steeds meer mensen naar Zweden, Noorwegen en zelfs Denemarken en Duitsland trekken. En niet alleen snoek is het target. Ook voor een leuke snoekbaars trip kan je in veel landen terecht. Zweden heeft op sommige plaatsen een geweldige snoekbaarsstand en vrienden van me zijn verslingerd geraakt aan Spanje.

Vakantieplannen….

frans oomen

Elk jaar vind er weer een ware exodus plaats van roofvissers die naar het buitenland trekken. Vroeger was Ierland bestemming nummer 1, tegenwoordig zie je steeds meer mensen naar Zweden, Noorwegen en zelfs Denemarken en Duitsland trekken. En niet alleen snoek is het target. Ook voor een leuke snoekbaars trip kan je in veel landen terecht. Zweden heeft op sommige plaatsen een geweldige snoekbaars stand en vrienden van me zijn verslingerd geraakt aan Spanje.

De Spinhengel

spinhengel

De Spinhengel

Rapala.

rapala

De polders bij mij in de buurt zijn erg ondiep. Als klein manneke viste ik er veel met onverzwaarde spinners. Type Ondex en de gekende Jan Eggers Tandem spinner. Dat ving super goed en was relatief goedkoop. Goede pluggen waren begin jaren 90 bij mij in de buurt nog niet te krijgen. Een gekende poldertopper als de Big S van Shakespeare liep nét iets te diep. Een van mijn vismaten kwam met de oplossing. De Rapala Fatrap in shallow versie.

Mann's Pluggen

manns

De pluggen van Mann's mogen gerust klassiekers genoemd worden. In de vroege jaren 90 werd er veel mee gevist en in het tijdperk voor het vertikaal vissen op snoekbaars waren de dieplopers van Mann's in vrijwel elke kunstaas koffer te vinden. De Loudmouth was daarbij mijn onbetwiste favoriet. Die kon je lekker agressief over de stenen vissen, er af en toe een keer op botsend. Op zandplaten op de Maas viste ik hem schrapend over de bodem.

Jerkbaits, twitchbaits en poppers vissen

jerkbait vissen en twichen de techniek

Volgens Van Dale, het woordenboek der Nederlandse taal, betekend het: een ritmische beweging. Vandale beschrijft niet hoe en welk ritme maar zeker is dat er muziek in vissen zit.

Sebile Onduspoon

Onduspoon van Sebile

De lepel is zowat heet minst populaire kunstaas dat er op de markt is. Veel mensen vinden ze saai, ouderwets en weet ik wat voor argumenten ze nog meer hebben om er niet mee te vissen. In dit artikel stel ik je er een voor die wél heel leuk is om mee te vissen én een paar unieke eigenschappen heeft.

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.