Marco Vos

Black Bass en Espagne

marco vos

Comme tout le monde le sait maintenant, chaque année, nous allons pêcher pendant une semaine entière le black bass à grande bouche (micropterus salmoides) en Espagne. La plupart des pêcheurs de black bass, qui partent pêcher dans cette région, vont en Extremadura ,mais pas nous.

Bass Fishing Spain

marco vos

Zoals iedereen ondertussen wel weet gaan wij jaarlijks een weekje op largemouth bass (micropterus salmoïdes) vissen in Spanje. Wij gaan echter niet naar de provincie Extremadura zoals de meesten, maar naar Valencia. Valencia en zijn vele bergmeren staan nu niet dadelijk bekent als zijnde het Mecca voor largemouth bass, toch zijn ze er goed vertegenwoordigd! Het is er vrij rustig, de meeste locals vissen er op karper en laten de baarzen links liggen.

Vissen op Largemouth Bass

Alicante Spanje

largemouth bass spanje

In dit artikel wil ik het graag hebben over mijn ervaring met het vissen op Largemouth Bass, “Black Bass” in de volksmond , een naam waar ik een hekel aan heb. Black Bass is een verzamelnaam voor een groep vissen waaronder Largemouth Bass (Micropterus Salmoides), Smallmouth Bass (Micropterus Dolomieu), Spotted Bass (Micropterus Punctulatus), Redeye Bass (Micropterus Coosae) en nog enkele soorten.

Workshops Snoekbaars Online!

workshops

Beste Klanten,

Vanaf vandaag is het mogelijk om je online in te schrijven voor de workshops Snoekbaars vanaf de kant.

De workshops zullen gegeven worden door:
Peter De Kock
Bart Mylle
Geoffrey Leurs
Marco Vos

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar dekockhengelsport@gmail.com en 50€ per persoon over te schrijven naar BE03 7360 2426 1784.

Gelieve je naam en gsm nummer te vermelden en de datum van de workshop waaraan je wenst deel te nemen!

Spinnerbaits

Spinnerbaits

In dit artikel wil het graag hebben over spinnerbaits! Ik hoor jullie al denken “jij vist toch op baars en snoekbaars?” Klopt volledig, maar toen ik 19 jaar geleden begon met roofvissen, viste ik uitsluitend op snoek. Ik viste vooral op kleinere watertjes met veel obstakels en vooral met hard kunstaas en de occasionele shad. Die kleine watertjes leverden niet altijd de grootste vissen op maar best wel veel.

Rigs & Knots

Rigs & Knots

Om het u gemakkelijker te maken hebben wij Pdf bestanden gemaakt met duidelijke richtlijnen en benodigdheden om veel gebruikte Knopen en Rigs te maken. In de winkel zijn ze beschikbaar op papier, maar via de webshop willen we ze graag digitaal beschikbaar maken. Op deze manier kan je ze gewoon snel even bekijken op je smartphone aan de waterkant of gewoon thuis afdrukken als je dit wenst!

Fishkix Voyager S1 / 215 cm / Up to 20g

Fishkix Voyager close up

De Fishkix Voyager zal de eerste reishengel worden in het Fishkix gamma.

Momenteel is het nog een prototype, waarvan ik de eer heb gehad hem te mogen fieldtesten.

Zoals we gewoon zijn van Fishkix is ook de Voyager afgewerkt met een mooi kurken handvat bestaande uit 2 soorten kurk van hoge kwaliteit. Daarboven vinden we een downscrew Fuji molenhouder die bovenaan weer mooi afgewerkt is met kurk.

Sunline SUPER PE8 Braid

Sunline Spuer pe8 Braid

Peter en Marco gaven me enige tijd terug een spoel nieuwe lijn in 8lb om te testen, ik mocht niet weten welke lijn het was om zeker niet bevooroordeeld te zijn en een objectief verslag te kunnen maken.

Artbaits Salt & Pepper, Dolphin Shiner, Custom Colors

@rt-Baits Custom Colors
@rt-Baits Custom Colors

De shad is niet meer weg te denken in de hedendaagse visserij op de roofvis.

Remsystemen van Baitcasters Uitgelegd

marc stoelinga

Heb je je wel eens afgevraagd hoe je een baitcaster nu optimaal moet afstellen?

Marc Stoelinga legt het je uit.
Hier zijn enkele filmpjes die de werking van de Mechanische en Centrifugaalrem uitleggen!
Het filmpje over de mechanische rem volgt nog!

Bekijk deze 3 filmpjes alvast!

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.