DK Predator Games : First Battle

Roofviswedstrijd

  • Roofviswedstrijd DK Predator Games
  • puntentelling

Het concept:

Ondertussen is het reeds 7 jaar geleden dat een nieuwe stroming binnen het roofvissen is ontstaan.
Toen was het streetfishen beginnen opkomen, een manier van roofvissen waarbij roofvissers steeds lichter gingen vissen en deze de natuur omruilden voor een eerder stedelijk strijd toneel. Niet snel hierna waren de eerste wedstrijden in Belgische en Nederlandse steden een feit.
Na enkele jaren was de communicatie binnen deze landen helaas verslapt en verdween dit concept stilaan in de vergetelheid (met uitzondering van enkele mooie open streetfishing wedstrijden).
Gelukkig is er nu binnen dit concept een nieuw leven ingeblazen, dit dankzei Peter de Kock en zijn Pro Staff Team.

Zo verwelkomen wij de"DK Predator Games".
DK Predator Games is een serie van 5 wedstrijden die zowel binnen, als buiten verschillende Vlaamse steden worden gestreden in onze Vlaamse Provincies. Aan deze wedstrijden kan iedere geïnteresseerde roofvisser deelnemen, ook krijgt iedere deelnemer een mooie goodiebag en kan je ook kans maken op een mooie prijs.
Op basis van de uitslagen wordt er tevens een klassement opgesteld.

  • viswedstrijd roofvis

First Battle - de eerste wedstrijd.

Op 6 Mei was het dan zover.
De eerste wedstrijd was een feit, dit in de prachtige Kempen, aan het legendarische Albert Kanaal.
Voor deze wedstrijd kwamen 21 fanatiekelingen samen om het tegen elkaar op te nemen.  De vraag was, wie van hen op het einde van de wedstrijd het meeste punten kon behalen? En zo naar huis te gaan met de mooie waardebon van 200 euro, dit geschonken door Hengelsportzaak De Kock.
Helaas kon Marco Vos (de hoofdorganisator) niet aanwezig zijn tijdens deze dag, dus schoten William Merckx en Mario Scheelen hem te hulp, om er toch nog een aangename dag van te maken.
De regels waren duidelijk, met iedere roofvis die je correct kon vangen kan je punten verdienen. Iedere roofvis heeft een bepaalde waarde in punten, hoe lastiger de vangstkans van een bepaalde rover, hoe meer punten deze waard is, tevens kan de lengte van de vis ook veel verschil maken.

  • roofvis wedstrijd

Klaar voor de start:

Net voor 9u werden de deelnemers samengeroepen voor een korte briefing, zo werden de regels nogmaals uitgelegd en kreeg iedere deelnemer een leuke goodiebag, maar ook zijn scorekaart waar iedere vangst (in centimeters) op wordt geregistreerd.
Om 9u werd het startshot gegeven, en verdeelden de deelnemers zich over het parcours waar ze 7u de tijd kregen om hun visje te vangen.
Spoedig na het startshot werden reeds de eerste vissen gevangen. Het ging hoofdzakelijk over snoekbaarsjes met hier en daar een maatse ertussen. Ook werden de eerste mooie baarzen gevangen en zag je regelmatig vissers hun vangst zorgvuldig meten, om later met het landingsnet opnieuw vrij te laten in het water van herkomst.
Bart dauwen wist al snel onder één van de bruggen binnen het parcours enkele snoekbaarsjes te prikken dat hem al snel een mooi aantal punten opleverde. Aan de overkant leek Manuel Winandi ook zijn beste kant te laten zien, hij wist al snel enkele mooie maatse snoekbaarzen te vangen en zelfs een prachtige baars van 39cm. Hierdoor hadden de andere deelnemers al snel door dat het lastig zou worden om deze 2 toppers nog in te halen.
Bij zoals zoveel wedstrijden is het ook hier na een snelle mooie start lastiger om nog een visje te prikken en moest er gezocht worden naar de juiste tactiek om nog een visje te kunnen foppen.
De deelnemers zochten naar alternatieven, en nieuwe plannen werden gesmeed. Ondanks de taaie vangsten zat de sfeer er goed in. Zo werd er ook tijdens de wedstrijd veel bijgepraat en genoten de deelnemers van het mooie weer.
Gelukkig wisten sommige deelnemers alsnog enkele vissen te vangen die belangrijk waren voor het punten saldo en tevens voor hun uitslag. Bart Dauwen wist zelfs nog 2 maatse snoekbaarzen te vangen en op het einde nog een ondermaatse snoekbaars waardoor hij zeer kort kwam voor de eind overwinning. Dit omdat Manuel na de middag geen enkele vis meer kon landen. Zou hij dan toch nog het onderspit moeten delven?
Ondertussen was de strijd om de 3de plaats nog volop aan de gang. Er waren vier vissers waarbij hun puntensaldo zeer dicht bij elkaar stonden, één maatse snoekbaars kon de doorslag geven. Hierbij maakte ikzelf (Ivo Crabbe) kans voor de 3de plaats, maar ook andere gekende vissers binnen het streetfishing milieu zoals; Simon Plaetinck (prostaffer Luciox), Lander van Hullebush (organisator Brugge Lure Fest) en Jan Meax die zelfs tijdens de wedstrijd mooie sport had aan een ferme brasem die helaas geen punten opleverde.

  • De Kock Predator Tour

Het eindsignaal:

Iets voor 16u begeven de deelnemers zich terug naar de afspreekplaats waar ze hun scorekaarten konden inleveren. Iedereen wist binnen de tijd hun scorekaart af te geven, want was je te laat, dan kreeg strafpunten.
De scorekaarten werden gecontroleerd en de punten werden opgeteld. Ondertussen was de sfeer best aangenaam en iedereen pratte na over de wedstrijd en er werd al uitgekeken naar de volgende wedstrijd, die door zou gaan in Kortrijk.

  • roofvis wedstrijd Hengelsport De Kock

De prijsuitreiking:

Na een snelle berekening riep William Merckx iedereen bij elkaar om de eind uitslag bekend te maken.
Zoals verwacht ging het tussen Manuel en Bart. Toch lukte het Bart niet om nog voldoende punten te behalen en is Manuel verdient winnaar geworden van de eerste Predator games wedstrijd.
Toch belangrijk om even te vermelden dat Bart Dauwen nog 3 "fout" gehaakte snoekbaarzen heeft terug gezet! Die eerlijkheid en sportiviteit vinden wij gewoon fantastisch!

Dit behaalde hij nipt met 160 Punten (10 punten meer dan Bart).

  • Prijsuitrijking roofviswedstrijd
  • Roofvis wedstrijd prijsuitrijking

Tot slot was de vraag wie uiteindelijk 3de is geworden en dat was...

Ivo Crabbe, Ik dus!!!

Men eerste vis (een baarsje dat ik op het begin van de wedstrijd had gevangen) zorgde ervoor dat ik 5 punten meer behaalde dan Jan Meax die uiteindelijk met 75 punten knap 4de werd. Lander Hullebush vervolledigde de Top 5.

In totaal werden er tijdens deze wedstrijd 49 vissen geregistreerd (Baarzen, Snoekbaarzen).

  • Wedstrijd uitslag
Wil je me nog iets vragen in verband met dit artikel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.