Een topdagje met Yaro

  • snoekvissen met Yaro

Tijdens de opendeur werd het idee opgevat om enkele visdagen met de pro-staffers te verloten onder de klanten. Yaro Verstockt was met zijn 8 jaar de jongste winnaar en hij won de visdag met mij. Direct werd er contact gelegd en merkte ik dat Yaro er erg op gebrand was om samen een dagje op pad te gaan. Het was dan voor hem ook lang wachten en aftellen tot de gesloten periode in Nederland voorbij was. Het werd een dagje met alles erop en eraan, dus werd een dagje vissen uit mijn bootje gepland.

Voorbije zaterdag was het dan eindelijk zo ver, na al een keer uit te stellen wegens te slecht weer. Eerst wist ik niet goed wat te verwachten maar al ’s morgens bij de eerste ontmoeting, en ook onderweg in de wagen bleek direct hoe enthousiast Yaro was. Verhelderend om te horen hoe goed hij op de hoogte is van het vissen, ik kreeg ook direct een paar gerichte vragen voorgeschoteld. Eigenlijk herken ik er een beetje mezelf in hoe ik vroeger was. Magazines en boeken zijn intussen omgewisseld met filmpjes kijken op You Tube, maar het idee blijft hetzelfde.

Qua vissen koos ik ervoor om het niet al te moeilijk te maken;  we hebben een tijdje getrold, en ook een tijdje met de dropshot gevist. Op deze manier hadden we een redelijke kans om wat vissen te scoren, en dit is ook niet al te technisch. Ik had maar 1 doel voor ogen, er een onvergetelijke dag van te maken met enkele –liefst mooie- vissen voor mijn maatje die dag.

 

En of het een mooie dag werd… ik had me niet beter kunnen dromen. Vrij snel hadden we al actie, en Yaro was dan ook super blij met zijn eerste zelf gevangen baars.

 

  • baarsvissen met Yaro
  • met Yaro op snoek vissen

Papa die zelf ook vist stond zaterdag  aan de kantlijn met een dubbel gevoel. Enerzijds zag ik dat het flink kietelde om zelf te vissen, maar anderzijds was het volop genieten om te zien hoe zijn kleine topper zich aan het amuseren was.
  • snoek vangen met Yaro
  • Yaro snoek vissen

In totaal ving Yaro 2 baarzen en 3 snoeken. Die laatste waren dan nog zeer mooi van formaat; met 80, 85 en 92cm ving hij snoeken die zijn vader tot heden nog niet ving. En, dit deed onze topper volledig zelfstandig! Bij de dril moest hij soms alle zeilen bijzetten maar mits de nodige instructies lukte dit prima. Uiteraard kwamen er dan de nodige praatjes aan te pas. Ik denk dat papa dit nog lang zal mogen horen!
  • Yaro snoekvissen
  • Yaro vangt snoek

Het plugje waarmee hij ze ving werd nagenoeg heilig verklaard, en hij kreeg het dan ook mee als souvenir. Ook kreeg hij nog een petje van De Kock, en ik vermoed dat dat nog dikwijls met trots zal gedragen worden.
  • Yaro en Nico

Het was dus een zeer mooie dag voor Yaro, maar ook voor mezelf. Desondanks dat ik zelf niet gevist heb was het zeer leuk om te zien hoe zo’n jonge gast zo begeesterd kan zijn over het vissen. Hier en daar moet er nog wat bijgeschaafd worden, maar dit wordt volgens mij een echte TOP-visser!


Wil je me nog iets vragen in verband met dit artikel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.