Fishkix Voyager S1 / 215 cm / Up to 20g

Prototype Reishengel

  • Fishkix Voyager close up

De Fishkix Voyager zal de eerste reishengel worden in het Fishkix gamma.

Momenteel is het nog een prototype, waarvan ik de eer heb gehad hem te mogen fieldtesten.

Zoals we gewoon zijn van Fishkix is ook de Voyager afgewerkt met een mooi kurken handvat bestaande uit 2 soorten kurk van hoge kwaliteit. Daarboven vinden we een downscrew Fuji molenhouder die bovenaan weer mooi afgewerkt is met kurk.

De hengel bestaat uit 5 delen met een transportlengte van 50 cm. Verder is de Voyager uitgerust met 9 Fuji K Anti-Tangle ogen. Zoals aangegeven heeft de hengel een lengte van 215 cm en weegt slechts 145 g! Het opgegeven werpgewicht is 20 g , maar hij kan best iets meer verdragen.

  • fishkix voyager s1
  • fishkix voyager 5 delig

Met een 1000 serie Shimano erop is de hengel mooi in balans. De actie van de Voyager zou ik omschrijven als Fast , dit wil zeggen dat je de hengel diep kan opladen, wat in mijn ogen perfect is om precieze worpen te maken op grotere afstand! Na de aanbeet gaat de hengel over in een progressieve semi parabolische actie, dit wil zeggen dat de hengel de slagen van de vis mooi opvangt zodat de vis zich moeilijk los kan schudden. Buiten de progressieve semi parabolische actie heeft de Voyager toch nog heel wat backbone waardoor je de vis goed kan sturen, belangrijk als je tussen obstakels vist.

Zoals ik al zei is de Voyager een 5 delige reishengel, maar toch voelt en reageert hij als een 2 delige hengel! Dit zegt veel over de kwaliteit van de blank en de juiste plaatsing van de ogen!

  • fishkix reishengel
  • fishkix voyager rod bending

Ik heb er 1 dag relatief lichte jigheads mee gevist en dat beviel me prima, maar ik heb vooral weightless gevist met zacht kunstaas en topwater met pluggen, voor deze visserij is de Voyager met zijn 215cm uitermate geschikt!

 

Conclusie:

De Fishkix Voyager S1 is in mijn ogen een geweldige allround spinhengel met veel power en tal van mogelijkheden. De Voyager beschikt over eigenschappen die je niet snel tegenkomt in een reishengel.

Wil je me nog iets vragen in verband met dit artikel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.