Gilles Koolen Baars

Hier volgt mijn top 3 voor baars!

  • Gilles Koolen

Hallo nature-lovers, visjunkies en liefhebbers
Ik ben Gilles Koolen en ik ga het over mijn 3 favoriete baars aasjes hebben. De weinige vrije momenten die ik heb, spendeer ik steevast aan de waterkant. Soms moet ik gewoon de natuur in! Het KK tussen Overpelt-Herentals en zandputten regio noord-Limburg zijn mijn thuiswateren. Sinds kort ben ik ook wel eens op de Maas te vinden met de BB. Ik wil Peter Kneepkens nog even bedanken om mij aan het woord te laten, kent ge mijn favoriete aasjes nu nog niet vriend? :p

  • gilles koolen

NR 1: Gunki Kiddy 7,5 cm
Gunki... kwestie van direct vrienden te maken ;) Toch ken ik geen ander aasje dat in combinatie met een conisch kopje zo van links naar rechts door het water schiet als dit. De ietwat stijvere body, afgeplat buikje en het kleine bewegelijke v-staartje maken het “darten” mogelijk. Agressief en snel gevist is het een echte killer voor de zomerbaars! De gremille kleur gewapend met een conisch kopje van 3,5g is mijn favoriet.

  • gilles koolen

Nr 2 : @rt – baits Ribbit 11 cm
Meestal wil ik mijn shad zo traag en precies mogelijk over de bodem vissen. Dolle fratsen uithalen met uw hengeltop om zo agressie op te wekken kan wel eens de sleutel tot succes zijn, maar meestal probeer ik een nietsvermoedend aasvisje na te bootsen. In principe kan je in ideale condities elke shad traag over de bodem vissen wanneer je heel licht vist. De moeilijkheid is echter om de controle te houden als er bijvoorbeeld wat wind staat. Dat zijn nu juist de condities waar de unieke vorm van de Ribbit volledig tot zijn recht komt. Door het geribbelde lijf kan je namelijk net dat grammetje zwaarder vissen zonder dat je de lange zweeffase verliest. En dan die baarzen met een grammetje meer vangen natuurlijk ;)

  • gilles koolen

Nr 3 : Savage Gear soft 4play 9,5cm
Last but not least, mijn favoriet, de Savage Gear soft 4play. Een magneet voor grote baars! Je kan deze op zoveel verschillende manieren vissen en als geen ander een gewond aasvisje nabootsen. Het werkt trouwens in alle waterlagen. Ook in de winter vang ik regelmatig een mooie baars nabij het oppervlak, zeker in de havens!

Voila, dat waren ze. Veel plezier en mooie vangsten toegewenst! Bij deze geef ik het woord aan MARIO SCHEELEN om zijn favoriete aasjes met ons te delen.
Tight lines!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.