Illex pluggen

Toppertjes voor het nieuwe seizoen

  • Soul shad 68SP Illex

Onlangs zag ik bij De Kock een paar mooie plugje van Illex hangen die ik wel zag zitten. Ik ga ze zeker gebruiken met de opening van het nieuwe seizoen! Ze passen mooi bij mijn visserij in die periode; dan vis ik namelijk graag met pluggen op snoekbaars. Trollend en werpend op ondiep water, als het goed gaat dan zittener nog mooie exemplaren in de ondiepe oevers hun nest te bewaken. Meestal van die mooie grijze snoekbaarzen, daar hebben we het op gemunt dus. Toen ik de Soul Shad zag, wist ik meteen dat dit een prachtig plugje zou zijn voor deze techniek. Ik zoek namelijk steeds naar plugjes die niet te hard op je hengel trekken, maar die je toch mooi voelt lopen. Aan de lip van de Soul Shad kun je zien dat dit zo een toppertje is.

De Soul Shad 58 SP
weegt 5.5gr gaat tot 1.5m diep en is suspending

De Soul Shad 68 SP weegt
9gr gaat tot 2m diep en is ook suspending

Ideaal dus om de Snoekbaars in het ondiepe water te belagen! 

  • Illex Soul Shad 58 SP

Ook zag ik nog de Seira Minnow; het ziet er heel speciaal uit. Het is een soort mini stickbait, maar dan wel zinkend. Met zijn 7cm lengte en een gewicht van 3,9 gr een klein aasje. Je kunt het twitchend of mooi met rukjes binnenvissen. Efficiënt om werpend mee te vissen als je de roofblei of baars gevonden hebt. 

  • Illex Seira Minnow

Voor het baarzen zag ik het splinternieuwe Panicra baarsplugje. Een mooi druppelvormig plugje wat garant staat voor mooie verre worpen. Het is een suspending plugje dat een zeer nerveuze actie heeft. Wanneer je het plugje al twitchend binnen vist en dan stopt, hangt het ook meteen dodelijk stil. Onweerstaanbaar moment voor de baars. Het Panicra plugje meet 3,2 cm, weegt 3,6 gr en het loopt 1.20m diep. Een leuk plugje om mee langs onze kanalen te struinen. 

  • Panicra van Illex

Een vierde aasje dat mijn aandacht trok, tevens ook splinternieuw, is het Tricoroll plugje. Een mooi flankertje van 5,5 cm lengte en  weegt 3,7 gr. Het is een zinkend plugje en gaat dus meteen naar de targetdiepte; daar waar je het hebben wil. Bij het afdalen heeft het al een mooie flankende beweging. Als je het dan binnenvist komt er bij het flanken nog een uitslaande beweging bij, moet je gezien hebben!

  • Tricoroll Illex

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat een plugje kan of hoe je het moet vissen.

Wanneer je zo een plugje in de verpakking ziet hangen in het winkelrek, is er toch dikwijls wattwijfel over de aankoop ervan. Tenslotte is zo een hardbait ook niet altijd goedkoop, een miskoop kan je jezelf dus best besparen. Je kunt beter wel voor kwaliteit gaan, een plugje dat er bijna hetzelfde uitziet maar zeer goedkoop is blijkt meestal een miskoop!

Ik hoop dat je hierbij wat meer inzicht hebt gekregen in deze plugjes. Er volgen zeker nog updates over het vissen met pluggen. Het is een leuke visserij eens je weet hoe er mee om te gaan! 

One life, enjoy it! 

Heb je nog een vraag over dit artikel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.