Kenneth Bruyneel Baars

Hier volgt mijn top 3 voor baars!

  • Kenneth Bruyneel

Hallo,

Mijn naam is Kenneth Bruyneel. Ik werd door Sven Peeters genomineerd om mijn top 3 voor baars toe te lichten.

Ik ben nog niet heel lang bezig met het roofvissen, al heb ik wel al ettelijke uren aan de waterkant doorgebracht. In deze uren heb ik al redelijk veel opgestoken en krijg ik al wat vis op de kant!

Graag wil ik ook het team van De Kock bedanken. De uren bij Peter zijn goud waard! Is het niet om geld uit te geven aan topmateriaal, is het wel om tips te krijgen van medevissers! De medevissers hebben ervoor gezorgd dat er nieuwe vrienden ontstonden én dat ik aan de slag kon met succes.

Door alle visserijen heen vis ik het liefste op snoekbaars en baars. Werpend met de loodkop doe ik het liefst. Het is meer dan een aasje van de bodem tikken en weer laten zakken. Het zoeken naar wat de vis wil… Hier haal ik telkens opnieuw voldoening uit. In het voorjaar heb ik de prachtige manier van vissen op de rivier ontdekt. Momenteel vis ik hier het liefst, de aanbeten zijn snoeihard, de meeste vissen zijn in topconditie en heel sterk! Waterstanden in het oog houden, kijken hoe hard de stroming is op een bepaalde stek. Wat hebben deze 2 parameters de voorbije uren/dagen gedaan enz….Alles moet juist zitten om de vis te lokaliseren én hem te vangen! Opnieuw een uitdaging waar ik van smul!

Wanneer ik op de rivier achter de baarzen aan ga, vis ik graag met kleiner kunstaas. Ik heb al veel 'bakbaarzen' gevangen op de shads van @rt-Baits. Op alle shads vang ik vis maar zoals ik al zei gebruik ik graag kleinere shads op de rivier. Daarom wil ik als eerste de Firebolt (ribble) shad voorstellen. Het is een relatief nieuwe shad maar hij heeft zich al dubbel en dik bewezen. Dit Aasje zal ik altijd proberen mee te nemen naar de rivier. Het liefste vis ik deze op een erie-kopje. Ik kan de shad zo met de stroming mee vissen en laten tikken over de stenen. Het aasje zal normaal gezien licht schuin omhoog staan en met het staartje flapperen.  Een veelzijdige shad met een mooie staartactie! Een bonus van deze shad is voor mij Roofblei! In mijn ogen jagen ze voornamelijk op kleine visjes. Ze zullen absoluut niet vies zijn van een grotere prooi. Ik heb ondervonden dat ik ze op kleine shads regelmatig kan vangen pal in de stroming, een geweldige vis!

  • Firebolt art baits
  • Firebolt art baits
  • Firebolt art baits

De 2e shad die ik altijd meeneem wanneer ik baarsjes ga tikken en voor de aantallen ga is de Ninja shad van Noike in de 2" versie. Ik weet dat deze shad al verscheen bij Sven maar toch.. Niet dat ik niet origineel wil zijn maar ik kan niet anders dan deze voor te stellen! De Ninja heeft mij al veel kleine baarsjes bezorgd, de nerveuze staartacie is pérfect voor de kleine baars, wanneer je de vis gevonden hebt zullen ze de shad écht niet kunnen negeren. Op een loodkopje van 2gr krijg je een heel mooi zweefmoment. Zo vis ik deze kleine shads het liefste. Je kan ze heel snel vissen om de kleine baars op te sporen, wanneer je deze gevonden hebt kan je proberen wat trager te vissen om die grote baarzen te overtuigen. Kleine shads staan garant voor kleine vis, uiteraard… maaaaaaarrrrr met deze shads zijn ook al  grotere exemplaren de klos geweest!

  • Noike Ninja

Als laatste shad heb ik de Rockvibe van Reins gekozen. De Rockvibe gebruik ik ook op de loodkop van 2gr in de 2" versie. De Rockvibe heeft me net zoals de Ninja al heel wat baars opgeleverd. Wat deze shad onderscheidt van de Ninja is het zoutgehalte. De Ninja bevat zout in tegenstelling tot de Rockvibe, ook heeft de Rockvibe een volledig ander profiel en vind ik hem wat  stijver. Moest de Ninja geen succes hebben, prik ik de Rockvibe op de haak.

 

Buiten deze shads kan ik nog oneindig doorgaan over andere shads die ook zéker vis opleveren, alleen is dat niet de opdracht :-). Bij deze geef ik de spreekwoordelijke fakkel door aan onze noorderbuur Marc Koumans!

  • Reins Rockvibe
  • Reins Rockvibe
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.