Korte zeebaars sessie

  • Zeebaars vissen vanaf de kant

Gisteren wederom terug naar m’n vertrouwde strandstek getogen. Vismaatje Johan benaderd of deze ook interesse had ,maar deze was helaas verhinderd vanwege andere verplichtingen. Nadat ik hem vertelde dat ik een ochtendje met oppervlakte pluggen aan de gang wilde gaan, bieden deze direct aan om zijn Fishkix pluggenhengel de Abler S3 te testen. Dit is een hengel ontwikkelt voor de ligte pluggenvisserij tot 25 gram.

S’morgens de auto in en richting strand gegaan. Aangekomen op stek vernam ik dat er al 2 kayakvissers bezig waren ten hoogte van  de palenrijen,waar ik m’n zinnen op had gezet. Dan maar eerst een praatje gemaakt met een stel strandvissers welke probeerde een tongetje te vangen. De vangst bij hen was mager,een enkel ondermaats scharretje,maar ze konden me vertellen dat ze de heren kayakvissers 2 flinke baarzen hadden zien gevangen. Na een uurtje te hebben gekeken vertrokken de mannen richting de volgende paalhoofden. Het water was inmiddels gezakt naar het niveau dat "het" mijnziens zou moeten kunnen. Daar het richting “doodtij” ging liep er weinig stroming. Daarbij kwam nog dat er een vervelende oost-noordoosten wind stond welke bij iedere worp je lijn in de palenrij dreigde te blazen. Enfin ,toch maar begonnen en gestart met een Pachinko100 ,van Xorus. Een plugje welke prima werpeigenschappen heeft en in  het verleden al veel baarzen heeft opgeleverd. Na een klein half uurtje werpen en nog beetje te hebben gehad de pachinko maar verruild voor een Super Spook van Heddon. Dit is eveneens een oppervlakte plug maar één met minder goede werpeigenschappen maar welke prima te dirigeren is als er een flinke golfslag staat. Na een aantal worpen een “ volger” ,welke twee keer mispakte. De derde keer was ’t raak. Een prachtige baars van dik over de 60cm.

  • Vanaf de kant op zeebaars vissen

Ongelooflijk trouwens hoe sterk ze zijn op ’t moment. Na onthaaking was t direct weer raak. Weer een baars van ongeveer dezelfde afmeting. De plug was compleet verdwenen in bek. Na wat  gestuntel wat resulteerde in bloedende vingers, de baars toch nog ongeschonden kunnen terugzetten. De stroming was inmiddels ver afgenomen en zat er al aan te denken om huiswaarts te keren totdat er een gigantische kolk onder de plug verscheen, welke er werkelijk waar alle moeite voor deed om de “Spook”te grijpen. Ze bleef hem “prachtig” volgen tot een meter of 10 onder de kant waarna m’n plug compleet verdween.Niet normaal ,na een eerste run van zeker 50 meter kreeg ik ze gelukkig onder controle. Na een 10 seconde probeerde ze het nog een keer maar had inmiddels de  slip zo goed als dichtgezet gezien de ervaring van de vorige sessie .”Buigen of barsten”dan maar…….Na dril van een minuut of 6 de baars kunnen landen. Door alle commotie niet in de gaten dat er een toeschouwer achter  me stond. Een wandelaar,welke genegen was om een “plaatje te schieten”. Na de vis naast de hengel te hebben gelegd ,thuis de rolmaat gepakt en geconstateerd dat de ze precies 78cm lang was. Terug komend op de Abler S3 van Fishkix blijkt deze zeer geschikt te zijn voor het drillen van dikke baarzen. De wat zachtere top perfect om de “zig zag” beweging in de plug te brengen en toch meer dan genoeg “body”over om een flinke baars te drillen. Gezien de watertemperaturen nog erg hoog zijn zullen de heren en damens  zeker tot in de tweede helft van November te vangen zijn vanaf de stranden. Probeer het eens,het kan zeker de moeite waard zijn. Spinhengeltje, doosje (opp) pluggen , waadbroek en van paalhoofd naar paalhoofd wandelen. Mooier kan het niet in mijn ogen…………

Met vriendelijke groeten,

Wil je me nog iets vragen in verband met dit artikel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.