Manuel Winandy Snoekbaars

Hier volgt mijn top 3 voor snoekbaars!

  • Manuel Winandy

Onlangs werd ik door Bart Dauwen aangeduid om als volgende in de rij mijn 3 favoriete snoekbaarshads te geven. Dit leek mij een onmogelijke opdracht want hoe kies je 3 shads uit het enorme kunstaasgamma dat tegenwoordig op de markt is? Enkele visdagen en uren piekeren later was ik er uit. Hier volgt de opsomming van de 3 shads die van mij het meeste visuren krijgen en waarmee ik de meeste snoekbaarzen weet te verleiden.

 

Op 1; Over mijn onbetwiste nr .1 heb ik echter geen seconde moeten twijfelen, de @rt-Baits Ribbit. Een prachtige shad die dan ook zonder uitzondering elke keer ik ga vissen vroeg of laat aan mijn speld verschijnt. Onder het motto “never change a winning team” zijn zelfs al hele visdagen gepasseerd dat ik met geen enkel ander kunstaas dan de ribbit vis. Komt het door de vele inkepingen die deze shad vertragen en voor de nodige commotie in het water zorgen of de zeer subtiele staartactie? Alles aan deze shad spreekt mij aan en zorgen ervoor dat ik hem telkens weer met 100 procent vertrouwen kan vissen en mij zo al vele fantastische visdagen heeft bezorgd. Niet enkel snoekbaars is verzot op deze shad ook baars en snoek is hier prima mee te vangen. Ik vis deze shad zo licht mogelijk zodat ik hem zeer langzaam net boven de bodem kan aanbieden. Persoonlijk gebruik ik de 8 en de 11 cm versie op een football jighead voor het werpend vissen en een zwaardere erie jighead voor het verticalen.

  • Ribbit
  • Manuel Winandy

Op 2; De ArtBaits Whisper, een slanke shad met een wijde, grote gevorkte staart. Het slanke lijf en staartwortel zorgen ervoor dat de V-staart bij het binnenvissen mooi op en neer beweegt en zo zelfs de meest argwanende glasoog kunnen verleiden. Op taaie dagen zal ik deze shad altijd een kans geven en zo heeft dit kleine stukje rubber mij al meerdere malen van een visloze dag gered. Ik vis deze shad werpend nagenoeg altijd op een erie jigkop zodat bij het aantikken van de bodem het staartje nog even schuin naar boven gericht staat wat zeer verleidelijk is voor onze vriend de snoekbaars. Ook op de dropshot is dit aasje perfect te vissen waarbij de golfslag en de tikjes met je hengeltop het staartje lichtjes op en neer doen bewegen. Vooral in de winter kan dit enorm goed werken. Buiten snoekbaars heeft ook al menig baars zich door deze shad laten foppen.

  • Whisper
  • manuel Winandy

Op 3;  De Keitech Swing Impact. Het ronde geribbelde lijf en de hevig heen en weer zwiepende schoepstaart zorgen voor heel wat turbulentie onder water dat de aandacht van elke rover weet te trekken. Op dagen dat de vis echt los is kan deze shad echt de killer zijn die je nodig hebt en kan je hem aan redelijke snelheid vissen. Werpend op de loodkop, op de dropshot of op de carolina rig, deze shad is nagenoeg op elke manier te bevissen.

 

Tot slot wil ik nog even meegeven dat voor mij de actie van de shad veel belangrijker is dan de kleur. Elke visser heeft zijn eigen favoriete kleuren en ik ben er dan ook vrij zeker van dat de juiste shad in welke kleur dan ook vis kan opleveren. Zolang hij maar met vertrouwen gevist wordt.

 

Zo dit was mijn ultieme top 3. Ben je niet overtuigd door mijn keuze, neem dan volgende keer enkele van deze aasjes mee naar de waterkant en laat de vissen je overtuigen J.

 

Als volgende in rij kies ik mijn teammate Dan Dragan om zijn top 3 te delen. Ik ben benieuwd wat zijn favoriete rubber is om de waalse glasogen te belagen.

Manuel Winandy

  • Swing Impact
  • Manuel Winandy
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.