Sunline SUPER PE8 Braid

  • Sunline Spuer pe8 Braid

Peter en Marco gaven me enige tijd terug een spoel nieuwe lijn in 8lb om te testen, ik mocht niet weten welke lijn het was om zeker niet bevooroordeeld te zijn en een objectief verslag te kunnen maken.
De lijn komt op spoelen van 150 meter, om deze te testen gebruikte ik een Shimano Nasci 500 molen en als hengel de Shimano Diaflash met als werpgewicht 0,6 tot 7 gr en ben ze dan uitvoerig gaan testen met verschillende technieken, dropshot, heel lichte (0.7 gr) jigkopjes, carolinarig, texasrig, chebruska, spinnertjes en dit alles met een maximumgewicht van 3.5 gr.

Knopen:
Het is een zeer knoopvaste lijn, ik heb bij de verschillende technieken en knopen nooit problemen gehad met de knopen.
Ik testte de Albrightknoop, de Albertoknoop, de Bloedknoop, en de dubbele Grinnerknoop

Het werpen lukte zeer goed, zelfs de lichtste gewichtjes lieten zich zonder moeite over een zeer respectabele afstand werpen.
Het is een ronde gladde lijn met weinig tot geen rek die weinig wind vangt en moeiteloos door het water snijdt wat in een zeer goede beetregistratie resulteert, de kleinste tik wordt meteen doorgegeven.

De lijn is kleurvast en zeer goed zichtbaar tegen verschillende achtergronden, wat zeer belangrijk is bij de lichte jigkopjes.
Ik heb de lijn ook getest op schuurbestendigheid door deze op het kanaal over de stenen en verschillende obstakels te laten schuren tijdens het binnen vissen en ben zeer tevreden over het resultaat, elke lijn begeeft het op den duur wel als deze voortdurend over allerlei obstakels getrokken wordt maar deze lijn kan wel best wat hebben
Wat de trekkracht betreft is het een zeer sterke lijn waarmee ik zelfs redelijk grote takken uit het water kon takelen.

Dus algemene indruk, een lijn die zeker de moeite en zijn prijs waard is.

Na de test van Patrick Ronsse (Pro Staff) hebben wij besloten ons Sunline aanbod uit te breiden met deze prachtige lijn!

De Sunline PeX4 en PeX8 zijn al fantastische lijnen maar de nieuwe Super Pe8 Braid gaat nog een stapje verder, Super Pe8 Braid is nog gladder, schuur vaster en sterker!

Wij hebben natuurlijk alle diameters in stock! Deze lijn is enkel verkrijgbaar in orange.

Heb je nog een vraag over dit artikel?
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.