Sven Peeters Snoekbaars

Hier volgt mijn top 3 voor snoekbaars

  • sven peeters

Hallo iedereen,

Mijn naam is Sven Peeters. Ik werd gevraagd door Bart Dauwen om mijn top 3 kunstaas voor snoekbaars aan jullie voor te stellen, waarvoor dank Bart. Ik vis het vaakst vanaf de kant of uit de bellyboat op snoekbaars en baars. Het liefst vis ik met loodkop of Carolina, maar ik hou wel van variatie ook dus gebruik vele verschillende technieken. Favoriete kleuren voor shads heb ik niet omdat ik er niet in geloof. Wel het verschil tussen natuurlijke of felle kleuren. Dan over naar mijn top 3.

Op nr 1
De absolute favoriet is de @rt-baits Ribbit. Deze kan je zo tergend traag vissen zodat ook de voorzichtige vissen zullen toehappen. Elke beschikbare maat en kleur heeft me al vis opgeleverd. Ook mijn pr snoekbaars heb ik laatst met deze shad gevangen. Is de vis niet los en werkt niks, probeer een ribbit.

  • @rt baits ribbit
  • sven peeters

Op nr 2
De nieuwste telg uit het @rt-baits gamma: de Phantom. Nieuw en toch al in mijn top 3 dat zegt genoeg. Met zijn dunne staart zuigt hij makkelijk binnen waardoor een grotere shad geen probleem is, zelfs voor de kleinere snoekbaarzen. Stroming of niet, maakt niet uit, hij heeft altijd een mooie actie. Nooit meer naar de waterkant zonder deze topper.

  • sven peeters
  • phantom

Op nr 3
De slug van @rt-baits. Misschien wel het meest onderschatte stukje kunstaas, zo'n slug. Meestal vis ik deze op dropshot of Carolina-rig. Ik kan je vertellen dat deze onterecht onderschat wordt. Probeer het eens en je zal zien, het is dodelijk voor snoekbaars.

Als raad geef ik ook nog even mee: test je nieuwe shads als je vis aan't vangen bent, zo krijg je er meer vertrouwen in.
Hopelijk hebben jullie er wat aan. De volgende om zijn top 3 voor snoekbaars mee te delen is TOMAS VANGORP.

Tight lines

  • sven peeters
  • slug
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.