Tomas Van Gorp Snoekbaars

Hier volgt mijn Top 3 voor Snoekbaars!

  • Tomas van Gorp

Hoi allemaal,
Mijn naam is Tomas Van Gorp, prostaf van het merk Fishup. Ik werd door Sven Peeters gevraagd mijn top 3 kunstaas voor de snoekbaars met jullie te delen. Waarvoor mijn dank Sven .
Meestal ben ik te vinden aan het Albertkanaal of de Antwerpse Dokken als ik op de snoekbaars ga vissen. Voor het Albertkanaal ga ik meestal met de loodkop aan de slag, de Antwerpse dokken bevis ik meestal met de dropshot. Vorig jaar heb ik ook enkele mooie vissen mogen vangen op de carolina rig, deze techniek ga ik het komende jaar meer gebruiken, daar het een uiterst effectieve rig is.

Nummer 1

Fishup U-shad 4”

Door de klassieke vorm van de shad lijkt deze weer eentje zoals zovelen te zijn, maar niets is minder waar. Door de ribbels geeft de shad subtiele trillingen af in het water die geen enkele roofvis kan weerstaan. Ook is er aan de boven- en onderzijde van de shad een groef voorzien over de lengte van de shad, ideaal om een weedless haak te monteren. Het extra vinnetje onderaan aan de staart zorgt ervoor dat de shad horizontaal door het water loopt. Deze shad is op elke mogelijke rig te monteren, dus in elke situatie inzetbaar. Al vele mooie snoekbaarzen mogen vangen op deze topper!

  • Tomas van gorp
  • U shad

Nummer 2

Fishup Flit 4”

Deze shad is vrijwel met geen enkele andere shad te vergelijken. Door zijn rollende lichaam, zeer beweeglijke zijpootjes en fijn wiebelend v-staartje heb je alles in 1 shad om de vis om de tuin te leiden. De zijpootjes zijn zo ontworpen dat ze tijdens het afdalen van de shad extra weerstand bieden. Hierdoor heeft de shad een groter zweefmoment en dat is altijd goed. De zijpootjes en het fijne v-staartje gaan ook altijd in beweging zijn tijdens het binnenvissen. Op de dropshot heb ik hier al zeer mooie snoekbaars op gevangen. Deze zal het komende jaar nog uitvoerig getest worden op de carolina rig, want volgens mij wordt dat ook een goede combinatie.

  • tomas van gorp
  • fishup

Nummer 3

Fishup Tanta 3,5”

Deze shad is een imitatie van een ringworm. Door de diepe groeven is deze shad zeer flexibel en bij de minste actie gaat deze al verleidelijk bewegen. Door de diepe groeven geeft de shad veel trillingen af waardoor de roofvis getriggerd word. Deze shad is ook voorzien van een groef op de rug waar je mooi de weedles haak in kan verbergen. Deze shad is ideaal voor de cheburaska methode, maar ook op dropshot en loodkop is deze zeer doeltreffend.
Zo bij deze was dat mijn top 3 kunstaas voor de snoekbaars. Ik zou zeggen: probeer het zelf eens uit en je zal versteld staan van de vangstkracht van deze shads. Graag zou ik de fakkel willen doorgeven aan RONNY JANS om zijn top 3 voor de snoekbaars met jullie te delen.

  • tomas van gorp
  • Fishup tanta
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.