Vismateriaal recensies

Mann's Pluggen

manns

De pluggen van Mann's mogen gerust klassiekers genoemd worden. In de vroege jaren 90 werd er veel mee gevist en in het tijdperk voor het vertikaal vissen op snoekbaars waren de dieplopers van Mann's in vrijwel elke kunstaas koffer te vinden. De Loudmouth was daarbij mijn onbetwiste favoriet. Die kon je lekker agressief over de stenen vissen, er af en toe een keer op botsend. Op zandplaten op de Maas viste ik hem schrapend over de bodem.

Fishkix Voyager S1 / 215 cm / Up to 20g

Fishkix Voyager close up

De Fishkix Voyager zal de eerste reishengel worden in het Fishkix gamma.

Momenteel is het nog een prototype, waarvan ik de eer heb gehad hem te mogen fieldtesten.

Zoals we gewoon zijn van Fishkix is ook de Voyager afgewerkt met een mooi kurken handvat bestaande uit 2 soorten kurk van hoge kwaliteit. Daarboven vinden we een downscrew Fuji molenhouder die bovenaan weer mooi afgewerkt is met kurk.

Augustus kreeftjes maand

Rivierkreeft kunstaas OSP

Het merendeel van de rivierkreeften vervelt in augustus. Hun oude pantser verweekt, barst vervolgens open en dan verlaat de rivierkreeft haar oude pantser. Tijdens de periode van week wording, het verlaten, van het oude pantser, de aanmaak en het verharden van het nieuwe pantser is de kreeft zeer kwetsbaar. Juist dan staat deze lekkernij hoog op het menu van onze roofvissen.

Art-Baits Sniper

art-baits sniper

Dit voorjaar hebben we met enkele pro-staffers nog eens de koppen bij mekaar gestoken om nog eens een interessant snoek aasje te maken. Voor de kleinere fishkix shads was de evolutie maar verder gegaan… tijd om ook nog eens aan vriend snoek te denken.

De Jika en cheburashka rig test

Jika rig

Al enkele jaren worden deze technieken gebruikt in de streetfishing scene en William Merckx is al geruime tijd onze kop aan het zot maken met deze rigs. De montages bij street fishing zijn meestal stukken kleiner. Wij verkozen om de grootste maten te gebruiken voor onze test.

Jerkbaits, twitchbaits en poppers vissen

jerkbait vissen en twichen de techniek

Volgens Van Dale, het woordenboek der Nederlandse taal, betekend het: een ritmische beweging. Vandale beschrijft niet hoe en welk ritme maar zeker is dat er muziek in vissen zit.

8-braid P.E.

8 braid P.E. vislijnen

Sportvissers dromen wel eens over prachtige hengels, reels of molens, maar weinigen dromen over een perfecte vislijn voor het kunstaasvissen. En toch is die lijn misschien wel de belangrijkste schakel tussen vis en visser. Koen Reynders praat ons door de belangrijkste eigenschappen en verschillen bij Dyneema, Spectra, 8-braids en P.E. vislijnen.
Dit hoort elke visser eigenlijk te weten!

Dropshot montage

dropshot

Zelfs de doorwinterde dropshotter voelt zich tegenwoordig om de oren geslagen als het om dropshot haken gaat. Denk maar aan de Red Alert stand-out dropshot haak, de dropshot offsethaak, G-Finesse Swivel, Zero Twist Shot, Worm 39, Dropshot jig 90, Spinshot hook ,… en zo zou ik nog even kunnen doorgaan. De lijst van knopen, om deze haken op je lijn te bevestigen, is al even lang.

Zeebaarshengel

Zeebaarshengel Fishkix

Misschien is de titel wat misleidend, maar deze hengel van 2.90 cm met een werpgewicht van “35 gr” is oorspronkelijk ontworpen voor het vissen op zeebaars. Een visserij die wij te weinig doen. Deze hengel hebben we de laatste maanden getest op het zoete water i.p.v. op het zoute en we zijn tot de bevinding gekomen dat het een hengel is die perfect inzetbaar is voor de snoekbaars en onze groenjas, de snoek.

Sebile Onduspoon

Onduspoon van Sebile

De lepel is zowat heet minst populaire kunstaas dat er op de markt is. Veel mensen vinden ze saai, ouderwets en weet ik wat voor argumenten ze nog meer hebben om er niet mee te vissen. In dit artikel stel ik je er een voor die wél heel leuk is om mee te vissen én een paar unieke eigenschappen heeft.

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.