Visvakanties

Terug naar Noorwegen 2008

Noorwegen

Vorige week konden jullie lezen over mijn eerste buitenlandse snoek trip naar Noorwegen. Deze week gaan we terug naar 2008 waarin hetzelfde meer nog een keer bevist wordt en trek ik een stuk verder naar het noorden. Maar eerst even terug naar 2007.

Vistrips in de Gesloten Tijd - Deel 1

steinsfjorden

Vistrips in de gesloten tijd - deel 1

Black Bass en Espagne

marco vos

Comme tout le monde le sait maintenant, chaque année, nous allons pêcher pendant une semaine entière le black bass à grande bouche (micropterus salmoides) en Espagne. La plupart des pêcheurs de black bass, qui partent pêcher dans cette région, vont en Extremadura ,mais pas nous.

Bass Fishing Spain

marco vos

Zoals iedereen ondertussen wel weet gaan wij jaarlijks een weekje op largemouth bass (micropterus salmoïdes) vissen in Spanje. Wij gaan echter niet naar de provincie Extremadura zoals de meesten, maar naar Valencia. Valencia en zijn vele bergmeren staan nu niet dadelijk bekent als zijnde het Mecca voor largemouth bass, toch zijn ze er goed vertegenwoordigd! Het is er vrij rustig, de meeste locals vissen er op karper en laten de baarzen links liggen.

Tom Nouwen Zweden 2019

zweden

Op het moment van dit schrijven zijn we alweer enkele weken terug thuis van onze jaarlijkse snoektrip naar Zweden. Een trip die overigens niet vlekkeloos van start is gegaan. Twee dagen voor vertrek meldt één van de 4 reisgezellen zich af. Op zich is dat al niet leuk, maar met zo’n timing wordt het een halve ramp. We hadden immers twee visbootjes op trailer gehuurd. Dat zou dan nu betekenen dat er iemand alleen zou moeten vissen, wat zeker in Zweden niet altijd verantwoord is.

Madagaskar, Nosy Mitsio

Wat eigenlijk begonnen was als een vakantie met mijn vrouw naar Ile de la Réunion en Mauritius heeft een staartje gekregen en hebben we met een 5 tal dagen verlegd naar Madagascar. Met de bedoeling om een 3 tal dagen te vissen op groot wild. Hoofdzakelijk met Poppers en stickbaits.

Madagaskar

Zoals gepland verliep de reis eerst naar Réunion om van daar verder te gaan naar Nosy Be een eiland ten noorden van Madagascar.

Viva La Mexico!

Frans Oomen Tim Teughels

Na de Malediven in 2016 had iedereen de smaak flink te pakken maar omdat een deel van ons clubje weer naar Alaska zou gaan bleven wij met zijn tweeën over. “Zie je het zitten om samen op pad te gaan Tim?” “Tuurlijk maar waar naar toe?” Tim zat er zelf ook al aan te denken om wat te gaan regelen dus dat kwam mooi uit.

Vakantieplannen

Voorbereiding van een visvakantie door Frans Oomen

snoekbaars

Elk jaar vind er weer een ware exodus plaats van roofvissers die naar het buitenland trekken. Vroeger was Ierland bestemming nummer 1, tegenwoordig zie je steeds meer mensen naar Zweden, Noorwegen en zelfs Denemarken en Duitsland trekken. En niet alleen snoek is het target. Ook voor een leuke snoekbaars trip kan je in veel landen terecht. Zweden heeft op sommige plaatsen een geweldige snoekbaarsstand en vrienden van me zijn verslingerd geraakt aan Spanje.

Vissen op Largemouth Bass

Alicante Spanje

largemouth bass spanje

In dit artikel wil ik het graag hebben over mijn ervaring met het vissen op Largemouth Bass, “Black Bass” in de volksmond , een naam waar ik een hekel aan heb. Black Bass is een verzamelnaam voor een groep vissen waaronder Largemouth Bass (Micropterus Salmoides), Smallmouth Bass (Micropterus Dolomieu), Spotted Bass (Micropterus Punctulatus), Redeye Bass (Micropterus Coosae) en nog enkele soorten.

VISVAKANTIE MIDDEN-ZWEDEN 2017

Visvakantie Zweden

Sinds enkele weken rommelt het in mijn hobbykamer. Met grote regelmaat ben ik terug te vinden in mijn ‘viskelder’. Elk vrij moment gebruik ik om shads te riggen, haken te vervangen en onderlijnen te knutselen. Reels worden voorzien van verse draad en lagers worden gesmeerd. Alles moet perfect in orde zijn voor onze  jaarlijkse vistrip naar het hoge noorden. Begin juni vertrekken we immers weer naar Zweden om de groenjassen achter de schubben te zitten.

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.