Visvakanties

Vakantieplannen

Voorbereiding van een visvakantie door Frans Oomen

snoekbaars

Auteur: 

  • Frans Oomen

Elk jaar vind er weer een ware exodus plaats van roofvissers die naar het buitenland trekken. Vroeger was Ierland bestemming nummer 1, tegenwoordig zie je steeds meer mensen naar Zweden, Noorwegen en zelfs Denemarken en Duitsland trekken. En niet alleen snoek is het target. Ook voor een leuke snoekbaars trip kan je in veel landen terecht. Zweden heeft op sommige plaatsen een geweldige snoekbaarsstand en vrienden van me zijn verslingerd geraakt aan Spanje.

Vissen op Largemouth Bass

Alicante Spanje

largemouth bass spanje

Auteur: 

  • Marco Vos

In dit artikel wil ik het graag hebben over mijn ervaring met het vissen op Largemouth Bass, “Black Bass” in de volksmond , een naam waar ik een hekel aan heb. Black Bass is een verzamelnaam voor een groep vissen waaronder Largemouth Bass (Micropterus Salmoides), Smallmouth Bass (Micropterus Dolomieu), Spotted Bass (Micropterus Punctulatus), Redeye Bass (Micropterus Coosae) en nog enkele soorten.

VISVAKANTIE MIDDEN-ZWEDEN 2017

Visvakantie Zweden

Auteur: 

  • Tom Nouwen

Sinds enkele weken rommelt het in mijn hobbykamer. Met grote regelmaat ben ik terug te vinden in mijn ‘viskelder’. Elk vrij moment gebruik ik om shads te riggen, haken te vervangen en onderlijnen te knutselen. Reels worden voorzien van verse draad en lagers worden gesmeerd. Alles moet perfect in orde zijn voor onze  jaarlijkse vistrip naar het hoge noorden. Begin juni vertrekken we immers weer naar Zweden om de groenjassen achter de schubben te zitten.

Lough Derg… Lough of dreams!

Snoekvissen in Ierland

Snoekvissen in Ierland

Auteur: 

  • Nico Molkens

Het is alweer een flink tijdje geleden dat ik nog eens in de pen ben gekropen om iets te schrijven voor de site. Op professioneel gebied was het even erg druk, maar nu alles terug wat stabiel wordt heb ik me voorgenomen om met regelmaat terug wat te schrijven.

"Off the grid “op golden Masheer.

Masheer vissen in de Himalaya

Auteur: 

  • Bart Mylle

Vorig jaar kon ik al eens proeven van het vissen op golden Masheer, weliswaar op een stuwmeer in India, gevoed door 2 rivieren. Daar vingen we hoofdzakelijk kleinere vis op de vlieg evenals op kunstaas.

Float trip Alaska 2016

Auteur: 

  • Nico Molkens

En plots zit je middenin een onvergetelijk avontuur… Het kan soms raar lopen. Net als velen andere heb ik wel een bucketlist. Dingen en vooral reizen die ik ooit wel eens wil doen. Maar de reis naar Alaska die we laatst mochten meemaken stond aanvankelijk niet op deze lijst.  Het moet ondertussen meer dan anderhalf jaar geleden zijn dat Bart en Peter over deze reis begonnen te praten, op een van de bekende gezellige donderdagavonden in de winkel.

Snoek en snoekbaars vissen in Zweden

Sweden revisited

in zweden op snoek vissen

Auteur: 

  • Tom Nouwen

Tijdens één van onze vistrips naar Nederland komt het weer ter sprake; Gaan we volgend jaar weer op visreis? Jean-Luc en ik zijn het er snel over eens. Natuurlijk gaan we dat doen! Vele avonden aan de toog later zijn we eruit… we gaan terug naar Zweden, en wel naar het zelfde meer als vorig jaar. We verbleven er toen op een prachtig gelegen en verzorgde camping aan het Äsnenmeer,  een gigantische bak water in het uiterste zuiden van dit prachtige land.

Op zalm vissen in IJsland.

In Ijsland op zalmvissen

Auteur: 

  • Johan Onclinx

Als 50 jaar fervente zee- en vliegvisser, kreeg ik van mijn zoon een “vaderdag”-cadeautje. Hij zou met mij naar IJsland willen op zalm vissen in de East Rang Á rivier. Ons volledig verblijf, inclusief huur van alle materiaal, werd geregeld door LAX Á Angling club. East Rangá is zowat de beste zalmrivier van IJsland. Zij ligt in het zuiden tussen Hella en Hvolsvollur, ongeveer 70 min rijden van Reykjavik. De rivier is nummer 1 of 2 de laatste 10 jaar in IJsland in het aantal gevangen zalmen.

Amazing Amazone deel1

Visvakantie Brazilië 

hotel

Auteur: 

  • Bart Mylle

Op 24 September was het zover, met een beperkte groep onder leiding van Bert Goeree van Tight Lines hadden we s’morgens vroeg afgesproken in Schiphol om aan ons avontuur in de Amazone te beginnen. De groep bestond uit een bont gezelschap van karakters, leeftijden en nationaliteiten. Een leuke mengelmoes van 4 Nederlanders, 3 Belgen (Frans en Nederlandstalig) en een Fransman.

Heilbot en kabeljauw

Alaska 2014: slot

heilbot vissen in Alaska

Auteur: 

  • Bart Mylle

Tijdens de heilbot visserij was het de bedoeling om een proto type hengel van Peter te gaan testen in Alaska. . Dat was zeker geen probleem. Vanuit Homer hadden we een halve dag een charter gehuurd om op heilbot te vissen. Het was in eerste instantie niet eenvoudig om een boot te vinden, en dan nog een die toestond om met je eigen hengels te vissen. Homer is in de laatste 7 jaar enorm druk geworden en ook verdubbeld in prijs voor een plaatsje af te huren op een boot.

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.