Visverslagen

Techniques made in USA, Japan & Germany

Carolina rig

Hier zijn we al halverwege het seizoen waar vanaf het begin de toon is gezet dat het moeilijk is om de rovers te verleiden.

Techniques made in USA, Japan & Germany

Carolina rig

Nous voilà déjà à la moitié d’une saison qui dès le début a donné le ton quant à la difficulté à séduire le carnassier. Et ne vous méprenez pas, que l’on soit tous les jours au bord de l’eau ou pêcheur occasionnel, quand c’est difficile, c’est difficile pour tout le monde !

 

Een topdagje met Yaro

snoekvissen met Yaro

Tijdens de opendeur werd het idee opgevat om enkele visdagen met de pro-staffers te verloten onder de klanten. Yaro Verstockt was met zijn 8 jaar de jongste winnaar en hij won de visdag met mij. Direct werd er contact gelegd en merkte ik dat Yaro er erg op gebrand was om samen een dagje op pad te gaan. Het was dan voor hem ook lang wachten en aftellen tot de gesloten periode in Nederland voorbij was. Het werd een dagje met alles erop en eraan, dus werd een dagje vissen uit mijn bootje gepland.

DK Predator Games : First Battle

Roofviswedstrijd DK Predator Games

Snoekbaars vissen op het Albert Kanaal

snoekbaars vissen op het Albertkanaal

Vissen op een groot water gelijk het Albertkanaal is niet altijd even makkelijk. Dan is het zoeken waar de vis zit. Het gemakkelijkst om te beginnen is zoeken naar de hotspots. Zoals kommen , bruggen ,nabijheid van sluizen en waterlozingen. Alles wat afwijkt van de normale staat van het kanaal is een worpje waard. Wat ik ook altijd in het oog houd is de stroming. Wat mij opvalt is, als er veel stroming is , is dat voordelig voor de vangsten. Momenten dat er een boot langskomt of wanneer ze aan het sassen zijn (wanneer de sluizen werken) zijn voor mij de top momenten.

Vangstbericht zoet - zout

Vanop het strand op zeebaars vissen

Na een zeer drukke werkweek ,besloten om maar eens een vrije middag op te nemen en de stranden en dijken te gaan “afstruinen” om te kijken of ze er überhaupt nog zitten. We hebben inmiddels een paar koudere dagen gehad waarbij het s’nachts rond het vriespunt is geweest. Als je de actuele watertemperatuur bekijkt kun je zien dat het dan hard terug gaat. Binnen twee weken is deze gezakt van 15.1  ̊C naar 13.4  ̊C. Een handige website om de watertemperaturen te monitoren is die van rijkswaterstaat.

Polderen… eenvoudige wintervisserij?

in de polders op snoek vissen

Vissen in de polder, het is nog altijd iets wat ik elke winter wel eens enkele keren graag mag doen. De visserij op snoek in de winter uit een boot kan bij momenten erg taai zijn, en dit vaak in combinatie met koud en nat weer. Op zo’n dag met een of meerdere goede vismaten de polder intrekken kan dan geweldig ontspannend zijn. Lekker bezig zijn in de natuur, voor mij is het vaak een welgekomen vorm van lichaamsbeweging wat ook weer mooi meegenomen is. Maar de voorbije jaren bleek dat het polderen ook lang niet meer de ‘eenvoudige’ visserij is die het jaren terug was.

Korte zeebaars sessie

Zeebaars vissen vanaf de kant

Gisteren wederom terug naar m’n vertrouwde strandstek getogen. Vismaatje Johan benaderd of deze ook interesse had ,maar deze was helaas verhinderd vanwege andere verplichtingen. Nadat ik hem vertelde dat ik een ochtendje met oppervlakte pluggen aan de gang wilde gaan, bieden deze direct aan om zijn Fishkix pluggenhengel de Abler S3 te testen. Dit is een hengel ontwikkelt voor de ligte pluggenvisserij tot 25 gram.

Vis weekendje in Nederland

vis weekendje nabij Amsterdam

Een flink aantal jaren geleden maakte ik mijn eerste ‘visreis’ naar het verre Nederland. Jean-Luc en ik hadden voor een paar dagen een visbootje gehuurd in de buurt van Amsterdam. We verbaasden ons over de enorme hoeveelheid water en de overvloed aan mooie stekken. Heel veel snoeken vingen we op onze eerste trips niet, maar we leerden er aan sneltempo bij.  Nu, een 15-tal jaar later, gaan we er nog steeds af en toe vissen, deels uit nostalgie, maar zeker ook omwille van de goede vangsten. Dat er grote vis zit is zeker, maar gemakkelijk vangen doe je ze niet.

Najaars Baarzen

najaars zeebaars

Vanmorgen stond er weer een baars sessie op planning met maatje Johan en wel aan het strand. De afgelopen perioden hebben we vele uren doorgebracht aan de Oosterschelde als aan de Westerschelde met geweldige resultaten. Sessies van meer dan 50 vissen de man waren geen uitzondering. Er zat en zit op het moment dat ik dit verslag schrijf nog steeds massa’s zeebaars. ”Helaas” is deze wel van kleinere afmeting en dan spreek ik over vissen  tussen de 25 en 35 cm welke met het juiste materiaal een prachtige sport kunnen zijn.

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.